KOBİ'lerde Güncel Sorunlar’ konulu panel düzenlendi.


Hitit Üniversitesi Girişimci Liderler Kulübü tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda  30 Kasım 2016 tarihinde ‘KOBİ'lerde Güncel Sorunlar’ konulu panel düzenlendi.

Moderatörlüğünü Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finansman A.B.D. Başkanı Doç. Dr. Habib AKDOĞAN’ın yaptığı panele, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve iş adamı Muharrem SARIASLAN, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU panelist olarak katıldılar.

AKDOĞAN, bir ekonominin gerçek dinamosu nedir? diye sorulduğunda buna verilecek cevap KOBİ’ler olacaktır diyerek KOBİ’lerin ekonomi içerisindeki önemine vurgu yaptı. Ayrıca ülkemizdeki işletmelerin %99,5’inin, dünya genelinde de %95’inin KOBİ olduğunu söyleyerek paneli açtı.   

Daha sonra BAYRAMOĞLU, üniversite öğrencilerine bu konuda büyük bir sorumluluk düştüğünü belirtti, kamu teşkilatı içerisinde yer alan kurumlar ve aile şirketleri hakkında öğrencilere bilgi verdi. 

SARIASLAN ise, KOBİ’lerin ülkemizin ekonomik dinamosu olduğunu, ulusal ve uluslararası düzeyde Çorum’un bir cazibe merkezi haline geldiğini, bu anlamda şeffaflığın, tarafsızlığın, bağımsızlığın ve kamunun aydınlatılmasının daha da önem kazandığı vurgusunu yaptı. Gençlere KOBİ’ler hakkında bilgiler verdi. Kendilerine bir hedef koymaları tavsiyesinde bulundu.

Panelin sonunda öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı. Panel Hitit Üniversitesi Girişimci Liderler Kulübü adına verilen plaketle sona erdi. Kulüp danışmanı Arş. Gör. Ela HİÇYORULMAZ tüm katılımcılara teşekkür etti. 



Instagram X
Erişilebilirlik

Yazı Boyutu:
Görünüm: